24 Kasım 2011 Perşembe

Cin Ali

1968'de basılmaya başlanan Cin Ali serisi yüzünden bu ülkede android beyinli, estetik duygusundan yoksun iki üç kuşak yetişti resmen. Ayşegül serisi misali şeker gibi çizimleri olan çocuk kitapları üretileceğine hangi akla hizmet bu çöp adam külliyatı basıldı anlayamıyorum. 


Sadece çizimler mi sorunlu sanıyorsunuz, cyborglara yaraşır kısa, net emir cümleleri ile konuşan bir garip çöp adamlar dünyasıdır Cin Ali evreni;

"al cin ali. kırbacı topaca sar, yere koy"

"aferin cin ali. topacın iyi döndü. kırbaca iyi vur."

"kaya çetin'e: - vur, çetin vur! topaca kırbacı iyi vur! canlı canlı vur! topacın iyi dönsün. güzel güzel dönsün, dedi."



Ben ilkokulda bu cin ali yüzünden resim derslerinde acayip sorunlar da  yaşadım. Belki bu seriye nefretim o yüzdendir. Herkes Cin Ali kitaplarındaki gibi çöp adamlar çizerken, ben milliyet çocuk dergisinin ortasındaki çizgi romanlara benzetmeye çalışarak gırgır dergisinde gördüğüm karikatürlerdekiler gibi gövdesi olan, patlıcan burunlu insanlar çizdim ve bu yüzden yıllarca uzaylı muamelesi gördüm. "Sen hiç anlamıyorsun resim çizmekten" diye aşağılandım cin Ali estetiği ile zehirlenmiş sınıf arkadaşlarım tarafından.  Gerçi ortaokulda o ilkokulda benimle dalga geçen tiplerden,  çizdiğim barbar savaşçı hikayeleri ve soft porno çizimler karşılığı öğle yemeği paralarını alarak intikamımı feci aldım ama ilkokulda o Cin Ali severlerin resimlerimle dalga geçerek bende yarattıkları tahribat hala tam iyileşmiş değil.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...